Založ si blog

Je minister Lengvarský a)podvodník, b)lotor alebo c)hlupák?

Dnes počas tlačovej besedy pán Lengvarský ako minister zdravotníctva povedal (9min40s):

„Očkovaní budú mať jednu veľkú výhodu. To, že neochorejú“

https://www.facebook.com/watch/?v=510164380228643

Vzhľadom na vzdelanie autora toto tvrdenie nie je omylom, ale je lžou a nie len, že uvádza do omylu občanov za účelom získania finančného prospechu pre výrobcov vakcín, najmä však ohrozuje samotných občanov, ktorí sa na základe tejto informácie budú menej chrániť. Toto podozrenie z podvodu a ohrozenia verejného zdravia by si vyžiadalo okamžité konanie prokuratúry…teda ak by sme boli v právnom štáte a nemali na prokuratúre bábky konajúce len na politickú objednávku strany, ktorá ministra nominovala.

Komu sa zdá možnosť a) príliš zložitá, aby ju tento pán zvládol, alebo príliš málo pravdepodobná, možno ho osloví možnosť b), ktorá by jednak kultúrne pasovala k jeho straníckemu šéfovi, ktorého hlavnou črtou je spôsobovať škody a nepríjemnosti ostatným a zároveň by sa hodila k postave ďaľšieho ministra, ktorý v tom ide s ním-pána Mikulca, o ktorého metódach a cieľoch sme sa za posledné dni dozvedeli viac, než nám bolo príjemné (nedošlo vám smutno za Kaliňákom s jeho benígnymi detskými záľubami v uniformách a hasičských autách?). Každopádne by to bola ešte stále lepšia možnosť, než možnosť c), teda že tento pán zjavne nemá medicínske vedomosti potrebné k aktuálnej situácii a zároveň nemá ani len tušenie, koľko toho vlastne nevie. Takí ľudia zvyknú narobiť najviac škody.

Fakty:

  1. Samotní výrobcovia uvádzajú, že vakcinácia mRNA technológiou nezabezpečuje, že sa očkovaný nenakazí, ani že nebude šíriť nákazu. A realita to potvrdzuje.

https://edition.cnn.com/2021/04/14/health/breakthrough-infections-covid-vaccines-cdc/index.html

2. Očkovanie je pre imunitu slabšia verzia prekonania choroby. Ak by nákaza a jej prekonanie nebudovalo imunitu, ani očkovanie by nefungovalo. To je pravda aj pri oveľa lepšom očkovacom preparáte, než spike S1(z neaktuálnej verzie) vložený do adenovírusu, alebo len tak generovaný bunkovým jadrom a uvoľňovaný do tela. O tom, že prekonanie choroby je pre vytvorenie špecifickej bunkovej imunity neporovnateľne účinnejšie, než vakcinácia, nie je medicínska debata. Toto je opakovane pozorovaný a dlhodobo využívaný vedecký poznatok. Bohužiaľ, máme stále veľa chorôb, pri ktorých nám ani ich prekonanie príliš nepomáha. Avšak tým menej by pomohla vakcinácia. Napr. TBC u dospelých.

3. Je známe, že ľudia vakcinovaní mRNA vakcínami sú bežne pozitívne testovaní metódou PCR a zatiaľ nie je vôbec jasné, koľko z nich je asymptomatickými šíriteľmi.

4. Ako už opakovane spomenulo veľa epidemiológov a virológov, takto úzko selektívne očkovanie(jediná a zároveň už neaktuálna verzia jediného spike proteinu) vytvára evolučný selektívny tlak, ktorý spôsobuje presadzovanie sa nových variantov. Už desaťročia je napr. známe, že nadužívanie širokospektrálnych antibiotík nám vytvorilo plejádu odolných baktérii, voči ktorým nemáme vôbec žiadnu pomoc. Napriek tomu zopakujeme rovnakú chybu, a to v globálom meradle. Len hlupák robi dvakrát to isté a čaká odlišný výsledok.

5. Evolučne je nákazlivosť inverznou vlastnosťou ku smrteľnosti(okrem ďaľších faktorov). Čím väčší problém patogén spôsobuje individuálne, tým menšiu šancu sa má šíriť. A opačne. Je výhodné nechať ľahkú a menej škodlivú verziu prebehnúť populáciou a zabrániť tým vytváraniu ťažších verzií.

Z dostupných informácií vyplýva, že zatiaľ máme len dva efektívne spôsoby, ako sa vysporiadať so situáciou: nedobrovoľne získať imunitu prekonaním nákazy za čo najlepšej podpory organizmu, alebo vakcináciu tzv. klasickou vakcínou, ktorá simuluje nákazu a indukuje imunitu na celý povrch vírusu. Drobné mutácie principiálne nemenia efektivitu získanej obrany, aj keď priebeh samotnej choroby môže byť odlišný v závislosti od konkrétnej mutácie. Takúto vakcínu by sme si mohli vyrobiť aj sami na Slovensku. Máme na to všetky kapacity. Bohužial naši drobní výrobcovia nedokážu investovať potrebné zdroje do médii a do politikov a ani čínska vakcína BBIBP-CorV(vyrábaná technológiou Verocell), ktorá má spomínané výhody, nebude pripustená na náš trh z politických a finančných dôvodov. Tí šikovnejší ju môžu dostať v Maďarsku a Srbsku.

Odpoveď na otázku z nadpisu sa bohužiaľ nedozvieme. Chýbajú nám informácie, ktoré by sme možno mali, keby na tlačovky chodili aj novinári kladúci otázky smerujúce k podstate a nie len platení pätolízači.

Možnosť c) je však veľmi nepravdepodobná u pána Krčméryho, ktorého málokto považuje za hlupáka. Preto je zarážajúce, že pán Krčméry pridal, že prichádza NOVÝ VÍRUS(4min50s). Čo tým myslel? Mal na mysli, že tzv. variant Delta(B1.167.2) má tak veľmi odlišný spike S1 od pôvodného kmeňa, že naša imunita ho už nespozná? V takom prípade je predsa očkovanie neaktuálnym spikom S1 imunologicky nezmyselné a spoliehanie sa naň je spoločensky nebezpečné. Alebo mal na mysli, že síce je delta variant nejak inak nový, ale očkovanie a teda aj prekonanie covidu je proti nemu účinné? Ale potom  sa ho predsa nemusíme báť. Čo nám vlastne chcel pán Krčméry povedať, okrem reklamy na vakcináciu? Možno by bolo možné vysvetlenie hľadať tým, že by sme začali otázkou na pána Krčméryho, prečo na uniknutom videu spred tlačovky nabáda pána Mikulca, aby občanov strašil, že „ dovolenka sa môže premeniť na horor“.

Na koho strane vlastne títo aktéri bojujú? Na našej ich rozhodne nevidno.

Čo dobré nám prinesú naše kroky?

13.03.2022

(týkajúce sa konfliktu Ruska s Ukrainou) Ukrainská situácia nepríjemne odhaľuje naše oveľa hlbšie spoločenské a kultúrne neduhy, než sme si vedeli predstaviť. Už počas covidových diskusií väčšina ľudí prišla o časť svojich medziľudských vzťahov a ideálov. Nebolo to príjemné. Rozhádali sa celé rodiny. Spravidla kvôli nedorozumeniam a netolerancii. Zdalo sa, [...]

Čo spája vakcíny, potraty a homosexuálne adopcie s týranými ženami a Aztékmi

02.01.2022

Na zahriatie hádanka z nadpisu. Bohužiaľ nemám na to zatiaľ štavnatý vtip. Niekto v diskusii snáď nejaký pridá. Majú spoločné, že ide o veľmi citlivé, polarizujúce a potentné otázky. A najmä, žiadna zo strán, ktoré sa snažia riadiť ich riešenie, sa nenechá v boji dotlačiť k podstate, pravde, alebo k zohľadneniu potrieb dotknutých. Bojuje sa čisto o image, [...]

„Minister zdravotníctva je tupec!“-

16.08.2021

vykrikuje v populárnom vtipe na ulici občan, keď ho zastavia policajti a chcú ho za osočujúce vyjadrenia pokutovať. „Ale veď ja som nepovedal, v ktorej krajine je minister tupec“, bráni sa občan. „Ale veď my veľmi dobre vieme, aký je náš minister!“ vysvetlia policajti. Slovo tupec v rôznych odtieňoch sa stalo populárnym ako nadávka, avšak bohužiaľ [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 21719x
Priemerná čítanosť článkov: 2715x

Autor blogu

Kategórie