Založ si blog

Pokrytectvo na pokračovanie

alebo

Čo to na nás zasa hráte?

Najnovší vakcinačný letecký most je výnimočným momentom skúmať motívy a potenciál mnohých účastníkov mediálnej búrky(v poháriku vody).

Aktuálny odpor ku všetkému ruskému a-priori nie je racionálny, ani aktuálne odôvodnený a hlavne nie je uprímný. Bojovníci proti Sputniku V nebojujú proti plynu, ktorým kúria, ani proti benzínu v aute, ani uránovým palivovým článkom atď…poviete si, že možno preto, lebo ide o štandardizovaný globálne obchodovaný tovar, ktorý nemá etnicitu a najmä ho netreba certifikovať. A čo ak pridáme ruský cyklotron, ktorý sme získali vrámci deblokácií a určite by neprešiel certifikáciou na európskej úrovni, ale lieči ľudí a sme radi, že ho máme? Protiruský sentiment je živený a financovaný najmä z USA a je súčasťou ich vzájomných proxy vojen. Sme v ňom len figúrka a nechávame sa lacno najímať a ako ukázala história, na konci budú títo nájomní propagandisti ponechaní sami na seba, ako sa im to stalo v Maďarsku v 56om a odvtedy vlastne vždy. Po použití zahodiť.

Naša zlá skúsenosť s imperializmom je však reálna. Najlepšie si spomenieme na ten sovietsky, lebo bol citeľný a polovica národa si ho pamätá. Tu je však potrebné pripomenúť, že pre Slovensko nebol horší, než napr. uhorský a nie je dôvod si myslieť, že ten americký bude podstatne príjemnejší. Ďakujme náhode, ktorá nás umiestnila dostatočne ďaleko od Číny. Malé štátiky a etniká zažívajú nejakú formu a mieru podriadenosti počas celej histórie. Presadzovať, aby 5 miliónov Slovákov malo rovnaký hlas, ako 100miliónov nemecky hovoriacich obyvateľov EU, je nepochopením reality. Pod nadvládou budeme a naivne sa mýlia tí, ktorí si myslia, že si vyberieme, pod akou a kedy.

Je legitimné, že Rusko (aj)poskytovaním vakcín, ergo politickohumanitárnou pomocou, rieši aj svoje politické vzťahy s ostatnými krajinami, ktoré sú dôležité. V prvom rade by sme si mali pripiť na zistenie, že nie sme úplne irelevantná krajina a zamyslieť sa, ako to využiť aj na niečo prospešné. Rád by som počul zdôvodnenie, ako je nákup vojenských vrtuľníkov z USA užitočnejším krokom, než nákup vakcín z Ruska. Vlastne by som veľmi rád počul racionálne debaty vždy, keď sa deje niečo podstatné. Ale tie by kazili propagandu, takže nemajú priestor.

A na záver k divadeľnému predstaveniu našich (bábko)hercov. Niekoľko šikovnejších hráčov sa už naučilo, ako zahrať s pánom premiérom hru na kŕmenie dieťaťa. Nie, že mi spapáš tú kašičku! Tak sa nechal IM nahovoriť už na zopár krokov, s ktorými by inak nesúhlasil. V jeho snahe urobiť natruc Sulíkovi a aj kritikom mimo koalície sa premiérovi podarilo nechtiac urobiť niečo prospešné. A dokonca nečakane ani neklame, keď viní európsku liekovú mašinériu zo súčasného nelichotivého stavu v dostupnosti vakcín u nás. Sám Sebastian Kurz kritizoval EMA a rokuje spolu s Dánskom a Izraelom o spolupráci pri zabezpečovaní sebestačnosti na úrovni krajiny a nie EU. Prázdne vyjadrenia pani Remišovej a pána Sulíka o ohrození koalície už nemôže brať nikto vážne, pretože všetci vedia, že viac, než ruská vakcína alebo pokles preferencií by im vadil odchod zo svojich postov. Ide o peniaze až na prvom mieste. Nie je asi náhodou, že na ministerstve hospodárstva sa neobjavili žiadne údajné smerácke kauzy. Ani na školstve. O doprave, vnútre a obrane sa ani nebavme. Biznis pokračuje, ako doteraz. Zmenilo sa len pár figuriek vo vláde a pár slabších konkurentov na strane dodávateľov išlo z kola von. Do Dubaia napr. Inak všetko, ako bolo. Zvlášť pozoruhodné je ticho inak všadeprítomného a dovšetkéhokecajúceho pána Naďa. Či je to jeho vlastný kalkul, alebo noty od amerického veľvyslanca, sa ukáže skôr, či neskôr. Neprepínajme!

Nie, ani teraz sa nemusíte báť, že by sa rozpadla vláda a vrátil sa Fico. Aj týchto odtiaľ budeme musieť vyniesť proti ich vôli.

Čo dobré nám prinesú naše kroky?

13.03.2022

(týkajúce sa konfliktu Ruska s Ukrainou) Ukrainská situácia nepríjemne odhaľuje naše oveľa hlbšie spoločenské a kultúrne neduhy, než sme si vedeli predstaviť. Už počas covidových diskusií väčšina ľudí prišla o časť svojich medziľudských vzťahov a ideálov. Nebolo to príjemné. Rozhádali sa celé rodiny. Spravidla kvôli nedorozumeniam a netolerancii. Zdalo sa, [...]

Čo spája vakcíny, potraty a homosexuálne adopcie s týranými ženami a Aztékmi

02.01.2022

Na zahriatie hádanka z nadpisu. Bohužiaľ nemám na to zatiaľ štavnatý vtip. Niekto v diskusii snáď nejaký pridá. Majú spoločné, že ide o veľmi citlivé, polarizujúce a potentné otázky. A najmä, žiadna zo strán, ktoré sa snažia riadiť ich riešenie, sa nenechá v boji dotlačiť k podstate, pravde, alebo k zohľadneniu potrieb dotknutých. Bojuje sa čisto o image, [...]

„Minister zdravotníctva je tupec!“-

16.08.2021

vykrikuje v populárnom vtipe na ulici občan, keď ho zastavia policajti a chcú ho za osočujúce vyjadrenia pokutovať. „Ale veď ja som nepovedal, v ktorej krajine je minister tupec“, bráni sa občan. „Ale veď my veľmi dobre vieme, aký je náš minister!“ vysvetlia policajti. Slovo tupec v rôznych odtieňoch sa stalo populárnym ako nadávka, avšak bohužiaľ [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 22113x
Priemerná čítanosť článkov: 2764x

Autor blogu

Kategórie